Hlavní obsah

Teplejší počasí vydrží jen do konce října, pak se opět ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty kolem patnácti stupňů, které by se v průběhu týdne měly dostavit, vydrží jen do konce října. Začátek listopadu přinese oblačné počasí s deštěm a teploty mezi pěti až deseti stupni. Sněžit by mělo až v polovině listopadu, dřív přijde nadílka jen na horách.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

"Následujících třicet dní by mělo být teplotně i srážkově průměrných," uvedl ve své měsíční předpovědi Český hydrometeorologický ústav.

V poslední říjnové dekádě, která v úterý nastala, by mělo být oblačno s deštěm, nejvyšší denní teploty se vyšplhají k patnácti stupňům. Rána už by neměla být mrazivá, jako tomu bylo v posledních dnech. Například v Jizerských horách v úterý nad ránem naměřili 14,4 stupně pod nulou.

Jasné počasí by mělo být v poslední říjnové dny, ráno se ale budou vyskytovat mlhy.

V období 1. - 10. listopadu však znovu nastoupí pošmourné podzimní počasí s teplotami maximálně deset stupňů. Kolem desátého listopadu se pak ještě ochladí a v noci klesne teplota pod bod mrazu. Na horách už by se znovu mohl objevit sníh.

Ve druhé listopadové dekádě by pak podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu mohlo začít sněžit na celém území. Sněžení však bude zejména v nižších polohách přecházet v déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem čtyř stupňů, v noci pak bude až pět pod nulou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám