Hlavní obsah

Sněmovní komise bude řešit BIS a Sazku

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf sněmovní komise pro kontrolu BIS Jeroným Tejc oznámil, že svolává na příští týden jednání komise kvůli kauze kolem kontrarozvědky a společnosti Sazka. Případ by se měl podle něho řešit pravděpodobně ve čtvrtek. V kauze jde o to, že BIS měla prověřovat největší tuzemskou loterijní společnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jeroným Tejc

Článek

Předseda komise chce, aby na jednání dorazili a své kroky a výroky vysvětlili expremiér Mirek Topolánek (ODS), bývalý ministr školství Ondřej Liška (SZ), šéf Sazky Aleš Hušák a ředitel BIS Jiří Lang. Tejc přitom už dopředu prohlásil, že u něj nevzbuzují příliš důvěru Topolánkova vyjádření, že jako premiér kontrarozvědku ohledně Sazky neúkoloval.

„Mám pocit, tak jak to zaznívá, že tady je důvodné podezření, alespoň moje, z toho, že Mirek Topolánek tuto službu buďto ústně úkoloval, nebo alespoň získával informace nad rámec zákona. Nejen v této kauze,“ řekl Tejc.

Reklama

Výběr článků

Načítám