Hlavní obsah

Skandál z Plzně se dotkne i karlovarské vysoké školy

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Skandál právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni se s největší pravděpodobností personálně dotkne také soukromé Vysoké školy Karlovy Vary (VŠKV), která v létě změnila svého majitele. VŠKV byla často přestupní stanicí pro plzeňská práva.

Foto: Petr Eret, ČTK

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni

Článek

„Skandál na ZU v Plzni bude mít dopady i u nás, ale nebude to rozhodně nějaké personální zemětřesení,“ uvedl nový rektor VŠKV Pavel Švejda.

Vedoucím katedry správního práva a veřejné správy na VŠKV je totiž Ivan Tomažič, který ještě donedávna zastával současně funkci proděkana právnické fakulty ZU v Plzni. Právě jeho disertační práce celý skandál odstartovala.

„Když má někdo jinde průšvih, tak to je samozřejmě spojená nádoba. Je třeba ale nejdříve ctít presumpci neviny. Připouštím ovšem možnost, že Ivan Tomažič nebude na naší škole vedoucím katedry správního práva a veřejné správy,“ uvedl Švejda.

Je to zkrátka jinde než v knihovně
bývalý spolumajitel VŠKV o své disertační práci

Dalším někdejším učitelem na VŠKV je Edvard Bruna, advokát, který zastupoval Jiřího Čunka a zaměstnával Stanislava Grosse. Rovněž jeho disertační práce chyběla v knihovně plzeňské fakulty. „Edvard Bruna v tomto semestru na VŠKV vůbec neučí,“ uvedl Švejda, který s ním nepočítá ani do budoucna.

Mezi osoby, jejichž disertační práce se nenašla v knihovně západočeské univerzity, patří také Ondřej David. Ten byl ještě donedávna spolumajitelem VŠKV, ale škola letos v létě změnila majitele. „Je to zkrátka jinde než v knihovně,“ uvedl David pro Karlovarský deník.

Podle vedoucí studijního oddělení na VŠKV Ivany Jindrové v posledním školním roce na právnickou fakultu ZU v Plzni nikdo nepřestoupil. „Plzeňská právnická fakulta totiž před rokem všechny přestupy z naší školy do odvolání stopla,“ uvedla Jindrová s tím, že v období před tím ročně přecházelo do Plzně maximálně za rok kolem čtyřicítky studentů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám