Hlavní obsah

Návrh na zrušení Dělnické strany si zřejmě nikdo nevyzvedl, čeká na poště

Právo, Josef Koukal
Praha

Dělnická strana (DS) si stěžuje, že doposud neobdržela od Nejvyššího správního soudu (NSS) vládní návrh na zákaz své činnosti. Žádá dokonce prodloužení lhůty, dokdy se má k návrhu vyjádřit. Podle soudu však návrh leží už od pondělka na pražské poště a nikdo z Dělnické strany si ho nepřišel vyzvednout.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Příznivci krajně pravicové Dělnické strany

Článek

„Dělnická strana považuje nedoručení návrhu vlády za záměrné zkracování lhůty potřebné k vyjádření ze strany DS, která byla stanovena do 15. listopadu. Budeme proto žádat NSS o prodloužení této lhůty na dobu adekvátní k rozsahu návrhu vlády ČR,“ uvedla strana ve středečním tiskovém prohlášení. Tou dobou však zásilka od soudu už dva dny ležela na stranické doručovací adrese pražské pošty číslo 614. Nikdo si ji však nevyzvedl.

„Dotazem na poště jsme zjistili, že naše zásilka byla skutečně doručena. Posílali jsme ji na adresu, kterou jsme při komunikaci s Dělnickou stranou používali už v případě prvního sporu o její zákaz z letošního jara. Tehdy žádný problém nenastal,“ uvedl mluvčí NSS František Emmert.

Podle informací Práva bude balík uložen na poště do 20. října.

„Je zvláštní, že včera jsme se tam ptali a bylo nám řečeno, že tam nic nemáme. Dnes po naší urgenci nám potvrdili, že tam zásilku máme,“ řekl Právu ve čtvrtek předseda DS Tomáš Vandas. „Předpokládám, že ji budu mít k dispozici zítra během dne,“ dodal předseda s tím, že už v sobotu dopoledne hodlá strana uspořádat tiskovou konferenci, na níž k vládnímu návrhu zaujme stanovisko.

Požadované odložení termínu pro vyjádření pro Nejvyšší správní soud nemá podle mluvčího soudu velkou šanci na úspěch. „O termínech rozhoduje přímo soud a ten určil 15. listopad jako poslední den pro doručení názoru Dělnické strany. Nevím nic o tom, že by se mělo něco měnit,“ dodal Emmert.

Vláda navrhla zrušení Dělnické strany už jednou. Nejvyšší správní soud jí ale nevyhověl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám