Hlavní obsah

Kvůli "blbovi z Horní Dolní" se Praha 13 bojí pádu cen nemovitostí

– Praha
Novinky, Jiří Mach

Výrok předsedy ODS Mirka Topolánka nepřímo adresovaný k jeho zástupci Davidu Vodrážkovi o "blbovi z Horní Dolní" se dotkl obyvatel Prahy 13, kde je Vodrážka starostou. Spor posunuli dál a vydali prohlášení, podle nějž se bojí o pád cen nemovitostí ve své městské části, která prý "není Horní Dolní".

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek s prvním místopředsedou Davidem Vodrážkou

Článek

Vodrážka minulý týden prohlásil, že úhradu ztrát ODS na neuskutečněných volbách bude partaj požadovat po státu z kapes daňových poplatníků. Zástupci ODS prohlášení dementovali a Topolánek se vyjádřil, že Vodrážkovy názory není třeba brát vážně. 

"Prostě říkám, že to ODS neudělá! To byste příště mohli citovat blba z Horní Dolní a vydávat jeho slova za názor ODS," uvedl pro MF Dnes šéf občanských demokratů.

Přestože se Vodrážka v médiích snažil rozptýlit spekulace, že by se narážka týkala jeho s tím, že byla spíše obecného charakteru, obyvatelé jeho městské části se bouří. Občanské sdružení Stodůlky Háje zaslalo předsedovi Topolánkovi "rozhořčený dopis“, v němž ho žádají o uvedení výroku na pravou míru, jelikož sdružení se "domnívá, že Praha 13 není Horní Dolní“.

"Odmítněte souvislost mezi 'Horní Dolní‘ a Prahou 13 anebo souvislosti Prahy 13 s blbem,“ požaduje po Topolánkovi jménem sdružení v otevřeném dopise Libor Jirků. 

Podle něj je kvůli výroku ohrožena "dlouho budovaná prestiž občanských sdružení na Praze 13“, především však cena bytů a pozemků. "Citovaným výrokem může klesnout cena našich nemovitostí,“ uvádí Jirků. 

Pod Prahu 13 spadají městské obvody Stodůlky, Třebonice, Řeporyje a Jinonice na jihozápadě města.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám