Hlavní obsah

Česko vymění trička za deštníky, slunce se objeví zase až za týden

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě o prodlouženém víkendu se venku dalo chodit jen nalehko, v nadcházejících dnech však budeme muset sáhnout po teplejším oblečení. Relativně vyšší teploty včetně jasnější oblohy by se podle meteoroložky Dagmar Honsové z Meteopressu mohly vrátit až počátkem příštího týdne, do té doby bude oblačno s přeháňkami.

Článek

V úterý odpoledne Česko očekává první studenější fronta od severozápadu, během odpoledne budou na severní polovině území přeháňky. Teploty dosáhnou v horských oblastech 7-10 stupňů Celsia, v nižších polohách 15-19 stupňů. Co se týče srážek, v níže položených oblastech se očekávají do 4 mm. Odpoledne bude také od severu vát čerstvý vítr o rychlosti 15 m/s.

"V úterý se budou muset lidé vyrovnávat s větší zátěží, takzvaný index ospalosti bude poměrně vysoký," řekla Novinkám Honsová.

Další oblačnost se očekává i ve středu s odpoledními teplotami 14-18 stupňů Celsia. Obloha by se měla začít mírně projasňovat ve čtvrtek, kdy by mělo být oblačno až polojasno, ovšem s další studenou frontou. Teploty ve čtvrtek by měly dosáhnout těch středečních, tedy 14-18, v pátek by však měly poklesnout jen na 11-15 stupňů.

Víkend by měl být ve znamení ubývání oblačnosti s teplotami do 17 stupňů Celsia. Neděle už by mohla být slunečná. Teploty příští týden však letní hranici dvaceti stupňů už nejspíše nepřekročí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám