Hlavní obsah

Po vzoru Napoleona vybírám do funkcí lidi mající štěstí, říká Paroubek

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek říká ve své připravované knize, z níž některé úryvky jsou zveřejněny na stranickém webu, že u něj příliš nepochodí kandidát na významné funkce, který neměl v životě štěstí. Paroubek podle svých slov takové uvažování převzal od francouzského vojevůdce Napoleona.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Paroubek v rozhovorech se třemi osobnostmi z kulturní oblasti, během nichž, jak uvádí server, "předseda ČSSD otevřeně, bez vytáček odpovídal“, uvedl, že upřednostňuje lidi, kteří jsou obdařeni štěstím.

"Věřím lidem a oceňuji ty lidi, kteří mají štěstí,“ prozradil Paroubek v rozhovoru, který s ním vedl spisovatel Arnošt Lustig. 

Následující Paroubkův výrok sděluje, že se nechal inspirovat Napoleonem Bonapartem, který proslul jako vojevůdce a zakladatel císařství na troskách první francouzské republiky.  

"Vždy si, má-li být někdo nominován do určité pozice, připomínám Napoleonova slova: 'Má ten muž štěstí?‘,“ řekl šéf sociálních demokratů. 

Politici jsou ale trochu 'podezřelá společnost'. Nezajímají se vesměs o sport a chybí jim velmi často také smysl pro humor.
Jiří Paroubek

Předseda ale připustil, že si přece jen nemůže úplně vybírat, s kým bude spolupracovat. "Práce, kterou vykonávám, mě nutí být velmi tolerantní k různým charakterům lidí. A přitom mít velkou empatii a pochopení,“ uvedl Paroubek. 

Hodně se prý baví nad novinami. "Politici jsou ale trochu 'podezřelá společnost‘. Nezajímají se vesměs o sport a chybí jim velmi často také smysl pro humor. Já se zajímám o sport a nechybí mi smysl pro humor. Někdy, s ohledem na to, co se na sebe v tisku dozvídám, je to ovšem šibeniční humor,“ posteskl si Paroubek. 

Vedle Lustiga odpovídá Paroubek také na otázky moderátora a herce Jana Krause a baviče Jiřího Krampola. Nová kniha rozhovorů by měla vyjít koncem září. 

Reklama

Výběr článků

Načítám