Hlavní obsah

Dny NATO v Ostravě o víkendu přilákaly 135 tisíc lidí

– Ostrava
Právo, plk

Až 135 tisíc lidí navštívilo o víkendu Dny NATO v Ostravě, které se uskutečnily na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově. Z počtu návštěvníků jsou organizátoři největší letecko-armádně-bezpečnostní přehlídky ve střední Evropě nadšeni.

Foto: Pavel Karban , Právo

Článek

„Dá se říct, že návštěvnost překonala naše očekávání,“ potvrdil mluvčí akce Michal Semian. „Do budoucna máme určitě co zlepšovat a dolaďovat,“ naznačil.

Za komplikace letošních Dnů NATO považovali mnozí návštěvníci dopravu. Kvůli vysokému počtu diváků totiž byla po oba dny ucpány silnice mezi Příborem na Novojičínsku a Ostravou.

„Kolony byly v dopoledních i odpoledních hodinách,“ potvrdil novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Upozornil ale, že doprava v okolí Mošnova nekolabovala. „Problémy hlavně způsobovali řidiči, kteří parkovali mimo vyznačená záchytná parkoviště, otáčeli se přímo na cestě a hledali jiná místa k parkování.“

Podle Zbyňka Pavlačíka, předsedy pořádajícího sdružení Jagello 2000, se ukázalo, že v Česku je kvůli neochotě lidí respektovat pokyn organizátorů složité pořádat akci takového významu a rozsahu, aniž by co dvacet metrů nestál policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám