Hlavní obsah

Zeman: ČSSD by měla opustit myšlenku „pitomého“ šrotovného

• Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Česká strana sociálně demokratická by měla opustit myšlenku „pitomého“ šrotovného. Takový názor má bývalý první muž strany Miloš Zeman, který to řekl v nedělním diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Přiklonil se také k myšlence ministra vnitra Martina Peciny, že je potřebné přijmout protikorupční zákony.

Foto: Novinky

Článek

Miloš Zeman uvedl, že kromě potřebných protikorupčních zákonů je potřeba vyřešit otázku majetkových přiznání, zejména u policistů, státních zástupců a soudců. „Může se to také vyřešit bezpečnostními prověrkami,“ doplnil Pecina jednu z možností.

Protikorupční balíček Martina Peciny

Pokud tato vláda povede zemi až do řádných voleb, musí podle ministra vnitra Peciny obnovit legislativní proces a začít předkládat návrhy zákonů. Kromě často zmiňovaného tzv. Janotova balíčku, vedoucímu ke snížení státního deficitu, chce vláda předložit i zákony z jiných oblastí.

„Chtěli bychom předložit například zákony pro boj s korupcí v Česku,“ uvedl Martin Pecina s tím, že součástí by bylo například nasazení agentů.

„Jakákoliv takováto politicky třaskavá témata může vláda předkládat pouze tehdy, dostane-li důvěru poslanců,“ zhodnotil záměr ministra vnitra bývalý ministr obchodu a průmyslu Martin Říman z ODS.

Zeman do parlamentu kandidovat nechce

Miloš Zeman v Otázkách Václava Moravce zdůraznil, že přestože uvažuje o založení nové Strany práv občanů, do parlamentu kandidovat nechce. "Nechci zahřívat poslanecké lavice, stačí mi můj starobní důchod, který je 13,5 tisíce korun," uvedl Zeman.

Podle něj by se do parlamentu měli dostávat komunální politici v rámci přirozeného politického žebříčku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám