Hlavní obsah

Tisícům lidí v Praze už poteče voda, dělníci opravili prasklé potrubí

Praha

Dělníci ráno dokončili opravu prasklého vodovodního potrubí v ulici Pod Hřbitovem - tisícům obyvatel Prahy 6, kteří byli od čtvrtka bez vody, tak už voda teče nebo by jim odpoledne začít téct měla. Informovala o tom Marcela Dvořáková z Pražských vodovodů a kanalizací (PVK).

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Oprava skončila v sobotu v 7:30. Pak začaly PVK odvzdušňovat a napouštět vodovodní síť. "Vzhledem k tomu, že jde o rozsáhlou oblast, bude kompletně dodávka vody obnovena po obědě až v odpoledních hodinách," uvedla Dvořáková

V tuto chvíli je již dodávka vody obnovena v nižších oblastech, například sídliště Dědina, nižší patra domů. V nejvzdálenějších oblastech bude pokračovat odvzdušňování a napouštění. Tam se předpokládá obnovení dodávky v odpoledních hodinách," dodala.

Příčinou havárie byla podélně prasklá pět metrů dlouhá litinová roura. Protože váží několik tun, byla k opravě nutná těžká technika. Náhradní zásobování vodou bylo zajištěno.

Potrubí prasklo ve čtvrtek před 17:00. Na místě zasahovali i hasiči, kteří odčerpávali vodu ze zatopených objektů. Nejvíce poškozenou budovu museli lidé opustit. Statik poté ale potvrdil, že zřícení u ní nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám