Hlavní obsah

Soud zakázal další lékárně proplácení poplatků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Lékárna v prostějovské nemocnici nesmí na základě rozhodnutí krajského soudu v Ostravě vracet formou darovacích smluv regulační poplatky svým zákazníkům. Soud to zakázal svým předběžným rozhodnutím. Informoval o tom mluvčí holdingu Agel Tomáš Želazko. Právě Agel lékárnu provozuje.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Krajskou nemocnici v Prostějově, stejně jako zdravotnická zařízení v Přerově a ve Šternberku, má od Olomouckého kraje pronajaty Středomoravská nemocniční z holdingu Agel.

Za nevybírání poplatků v lékárně a ve třech nemocnicích už dostala před nedávnem pokutu 150 tisíc od Všeobecné zdravotní pojišťovny a další také od Pojišťovny ministerstva vnitra. Středomoravská nemocniční se proti nim odvolala.

Už v březnu podal žalobu proti nekalé soutěži Slezské nemocnice v Opavě lékárník Marek Hampel. Krajský soud jeho návrhu vyhověl a nadvakrát zakázal nemocnici jakkoliv hradit nebo lidem jinak proplácet poplatky v nemocniční lékárně. Ke stejnému kroku byla v květnu odsouzena i lékárna Nemocnice v Novém Jičíně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám