Hlavní obsah

Kampaň ČSSD doprovodí Slade a Drupi, ODS zazpívá Zeťová a Rangers

Novinky, Jiří Mach

Horká fáze předvolební kampaně začala poněkud rozpačitě kvůli rozhodnutí Ústavního soudu. Strany se ale rozhodly v kampaních pokračovat a vytáhnout samozřejmě kromě programu své hlavní taháky - pěvecké hvězdy, domácí i zahraniční. Obyvatelé Ostravy mohli na akcích ČSSD už vidět slovenskou skupinu Elán s britskou kapelou Slade. Příznivci ODS si mohou poslechnout mimo jiné skupinu Rangers, zpěvačku Helenu Zeťovou nebo Ladislava Kerndla.

Článek

Vedle známých tváří z minulých kampaní sociální demokracie jako jsou Pavel Vítek, Michal David či Kateřina Brožová se nově objevuje italská hvězda 70. až 80. let Drupi. Řadu mítinků podpoří zpěvem i frontman skupiny Kabát Josef Vojtek.

Především se ale sociální demokraté spoléhají na glamrockovou skupinu Slade, která od středy doprovodí ještě devět mítinků.

ODS hodlá přilákat potenciální voliče na skupinu Rangers, zpěvačku Helenu Zeťovou nebo zpěváka Ladislava Kerndla, který vystoupil na mítinku v Ostravě coby konkurent soc. dem. koncertu skupin Elán a Slade. [celá zpráva]

Na mítincích by se údajně měla objevit také herečka Daniela Šinkorová. Navíc ODS získala pro svou kampaň režiséra Filipa Renče, který pro stranu zpracovává předvolební klipy. [celá zpráva]

Maxa zpívá komunistům, lidovcům nikdo

Komunisté zapojí do své kontaktní kampaně osmnáctiletou zpěvačku Janu Kociánovou a písničkáře Martina Maxu.

Foto: Lukláš Táborský, Právo

Zpěvák Martin Maxa na včerejším mítinku v Praze

V kampani je důležitý osobní kontakt s voličem a debata nad konkrétním programem a o konkrétním problému
mluvčí KDU-ČSL

Nová strana TOP 09, která na půdě parlamentu vznikla zhruba před třemi měsíci odtrhnutím několika rebelů z řad KDU-ČSL, zatím nerozhodla, které umělce osloví, aby jí pomohli v kampani. Lidovci však už mají jasno - žádnou pomoc umělců či celebrit shánět nebudou.

"KDU-ČSL neplánuje žádné koncerty, jako je dělá ODS či ČSSD. Proto jsme ani nevyhledávali žádné umělce. Domníváme se totiž, že v kampani je důležitý osobní kontakt s voličem a debata nad konkrétním programem a o konkrétním problému,“ uvedl stanovisko lidovců tiskový mluvčí Hynek Jordán.

Havel poprvé filmovým režisérem

Asi nejsilnější podporou mezi umělci se mohou pochlubit zelení, které podporuje mnoho osobností. Vedle bývalého prezidenta Václava Havla, který pro stranu natočil i klip, a zároveň svůj první filmový režisérský počin, vyjadřují Straně zelených podporu i další známé tváře české kultury.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mezi prvními odvolil i bývalý prezident Václav Havel.

Mezi nimi je například režisérka Olga Sommerová, socioložka Jiřina Šiklová, spisovatel Michal Viewegh, spisovatel Ivan Klíma, spisovatelka Tereza Brdečková, spisovatelka Radka Denemarková, písničkář Jiří Dědeček, herec Břetislav Rychlík, herec Milan Šimáček nebo režisér a scénárista Zdeněk Tyc. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám