Hlavní obsah

Ministryně Kovářová dostala kvůli anonymům silnější ochranku

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na bezpečnost ministryně spravedlnosti Daniely Kovářové dohlíží už dva týdny posílená ochranka. Zvýšené riziko pro ni představují výhružné anonymy, které na úřad v poslední době docházejí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová.

Článek

„Ostraha paní ministryně byla posílena zhruba před dvěma týdny. Doprovází ji teď víc osobních strážců,“ uvedla mluvčí ministerstva Jitka Zinke.

„Už asi před třemi čtyřmi týdny se výrazně zvýšil počet anonymů, které na ministerstvo docházejí,“ řekla Zinke s tím, že o obsahu dopisů nebude resort podávat bližší informace. „Když to paní ministryně sdělila ochrance, tak ta to sama vyhodnotila jako zvýšené riziko,“ dodala mluvčí.

O případném posílení ochrany ústavních činitelů rozhoduje ochranná služba policejního prezidia. Její šéf Lubomír Kvíčala však nechtěl v úterý informace o bezpečnostních opatřeních kolem ministryně spravedlnosti hovořit. „I to je součást naší ochrany, že žádné informace nepodáváme,“ řekl Právu Kvíčala.

Reklama

Výběr článků

Načítám