Hlavní obsah

Policie chytila za volantem podnapilého místostarostu Českého Těšína

Právo, kij
Český Těšín

Policisté v pátek večer chytili při řízení auta podnapilého člena vedení radnice v Českém Těšíně na Karvinsku. Jde o místostarostu Stanislava Folwarczného, který je také členem vedení ODS v Moravskoslezském kraji. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,8 promile.

Článek

Případ nyní policie nejspíše předá na úřad jako přestupek. Místostarosta přiznal, že se přestupku dopustil. Tvrdí, že vypil pouze dvě skleničky vína.  

Policisté na podnapilého místostarostu narazili při běžné silniční kontrole. „V pátek jsme v Českém Těšíně kontrolovali vozidlo, při dechové zkoušce bylo u řidiče zjištěno požití alkoholických nápojů. Dechovým přístrojem mu bylo naměřeno 0,8 promile alkoholu. Bližší podrobnosti k řidiči nebudeme sdělovat,“ uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Policisté šoférovi na místě zadrželi řidičský průkaz. „Dechová zkouška byla provedena dvakrát, v obou případech s pozitivním výsledkem. Jelikož řidič s výsledkem souhlasil, nebyla nutná další krevní zkouška. Věc se nyní šetří jako přestupek,“ konstatoval policejní mluvčí.

Pokud se podle něho nevyskytnou v případu další okolnosti, jako jsou například nějaké závažné tresty u tohoto šoféra z minulosti, předají věc k vyřešení jako přestupek na českotěšínský městský úřad. „Takový je obvyklý postup, že skutek se předává na příslušný obecní úřad, což je v tomto případě Městský úřad v českém Těšíně,“ vysvětlil Kus. Právě na něm však Folwarczný dělá místostarostu.

Místostarosta: Šel jsem přeparkovat

Folwarczný, který je členem regionální rady ODS v Moravskoslezském kraji, se k přestupku přiznal. Tvrdí, že když se vrátil večer pěšky domů, tak se rozhodl přeparkovat auto, které stálo před domem. „Nejel jsem po silnici, nikoho neohrožoval na zdraví, ani na majetku. Velmi toho lituji, dopustil jsem se přestupku, když jsem usedl za volant po dvou skleničkách vína, a plně za to ponesu zodpovědnost,“ uvedl místostarosta.

Podle jeho slov nebude jejich úřad do přestupkového řízení zasahovat. „Vše směřuje k tomu, že dojde k předání mého případu na jiný příslušný městský úřad. O tom, jaký úřad to bude, rozhodne krajský úřad. Proti trestu se nebudu odvolávat,“ uvedl Folwarczný.

Radnice v Českém Těšíně má k dispozici služební auto s řidičem, které využívají standardně všichni zaměstnanci úřadu. „Toto auto není a nebude vyčleněno pro jednu osobu,“ uvedla mluvčí radnice Dorota Havlíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám