Hlavní obsah

Strany dostaly čísla pro volby: ČSSD 10, ODS 16, KSČM 22

– Praha • Aktualizováno

Státní volební komise v pondělí vylosovala čísla, s nimiž by měly jednotlivé strany kandidovat v předčasných parlamentních volbách. ODS bude ve volbách, pokud se budou konat počátkem října, kandidovat s číslem 16. ČSSD stejně jako při posledních volbách dostala desítku. KSČM tentokrát získala číslo 22, KDU-ČSL osmičku a TOP 09 šestku.

Článek

Strana zelených obdržela pro letošní volby obdržela devítku. Suverenita - Strana zdravého rozumu získala čtyřku, strana Věci veřejné číslo 15.

Strana zelených obdržela pro letošní volby obdržela devítku. Suverenita - Strana zdravého rozumu získala čtyřku, strana Věci veřejné číslo 15.

Čísly, která vylosovala Státní volební komise, budou označeny hlasovací lístky jednotlivých volebních uskupení, která je také budou moci využít ve volební kampani. 

V čele státní volební komise stojí ministr vnitra Martin Pecina, kterého doplňuje devět zástupců ministerstev, statistického úřadu či kanceláře prezidenta.

Státní volební komise použila k losování podobně jako v minulosti dvě nádoby. V jedné z nich byly obálky s vloženými čísly a ve druhé s názvy kandidujících uskupení.

číslosubjekt
1Moravané
2Koruna česká
3Dělnická strana
4Suverenita - Strana zdravého rozumu
5ČSNS
6TOP 09
7Občané.cz
8KDU-ČSL
9Strana zelených
10ČSSD
11Národní prosperita
12Česká pirátská strana
13Volte Pravý Blok www.cibulka.net
14Humanistická strana
15Věci veřejné
16ODS
17Strana svobodných občanů
18SPR-RSČ
19Klíčové hnutí
20STOP
21Strana důstojného života
22KSČM
Zdroj: Státní volební komise

Anketa

Myslíte, že vylosovaná čísla ovlivní výsledek stran ve volbách?
Ano
4,5 %
Ne
92,3 %
Nepřemýšlel/a jsem o tom.
3,2 %
Celkem hlasovalo 1026 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám