Hlavní obsah

ODS představila svůj "Program psaný s občany"

– Praha
Novinky, ČTK, Jiří Mach

Předseda ODS Mirek Topolánek v pondělí v pražském Slovanském domě představil program své strany před říjnovými předčasnými volbami. Jednotlivé body uváděli z pódia Slovanského domu "skuteční lidé" v duchu podtitulu programového dokumentu "Program psaný s občany". Ke každému bodu byly uvedeny animace karikaturisty Vladimíra Jiránka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek představil program strany před říjnovými volbami

Článek

Svůj programový dokument, s jehož zveřejněním čekala až na konec prázdnin, ODS představila ve velkém stylu, v sále byli přítomni kandidáti strany z krajů, vedení ODS, novináři i členové takzvaného Modrého týmu, tedy na internetu organizovaného sdružení příznivců.

Šéf ODS především akcentoval, v čem se program ODS vymezuje vůči konkurenci, a zdůraznil, že v krizi strana chce přinést řešení, naději a perspektivu namísto strašení. "Strach nahrává populistům a demagogům, cenou jsou dluhy, ztráta míst, další omezení ve prospěch státu, je to cesta do minulosti,“ uvedl Topolánek.

"Není to program ani pro politruky ani pro papaláše. Je to program pro budoucnost, pro lidi, kteří život plánují dál než jedno volební období," oznámil předseda ODS s tím, že následky řešení krize ponesou nastávající generace po další desetiletí.

Topolánkovi s prezentací pomáhali "skuteční lidé"

Hlavní body programu uváděli komentáři ze své zkušenosti "skuteční lidé“, které později Topolánek představil jako "reálné kandidaty ODS“. "To nebyl žádný kompars, žádní figuranti, ale reální kandidáti,“ dodal Topolánek.

Prioritami strany jsou zvyšování zaměstnanosti, nízké daňové zatížení, zdravé veřejné finance, ale i podpora rodin s dětmi, spravedlivý sociální systém, péče o seniory a důchodová reforma. ODS také klade důraz na podporu vzdělávání, dostupnější lékařskou péči, podporu podnikání, nižší byrokracii, bezpečný stát, boj s korupcí, pružnější soudnictví a v zahraniční politice úzkou transatlantickou vazbu.

Jiránkovy klipy poukazovaly na kritizované postupy minulých vlád ČSSD.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám