Hlavní obsah

Topolánka nezranil minulý týden jen kámen, ale i kanón

Právo, Jan Rovenský

Předsedu ODS Mirka Topolánka během jeho kampaně na jižní Moravě provázejí samá zranění. Kromě kamene, kterým ho minulý týden trefili na koupališti v Hustopečích, mu další jizvy na hlavě způsobil střelný prach z kanónu. Právu to v úterý potvrdil Topolánek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Topolánek s ošetřenými rankami v obličeji

Článek

„Při prvním incidentu jsem odpaloval kanón a kousky střelného prachu se mi zaryly pod kůži v obličeji. To je těch pět zelených teček, které jsou k vidění na fotografiích,“ uvedl předseda ODS.

Vysvětlil tím spekulace kolem svých jizev, kterých je na obličeji "nějak moc" po jedné ráně kamenem.

K události došlo 19. srpna ve Veselí nad Moravou, zranění si nechal ale ošetřit až v pátek v Brně-Bohunicích. Shodou okolností to byl den, kdy Topolánka neznámí útočníci zasáhli kamenem na koupališti v Hustopečích do čela nad pravým okem.

Rána na Topolánkově čele, která mu přivodila druhé zranění, je v současnosti téměř zahojená a není ji skoro vidět. Podle svých slov se incidentem nehodlá nechat zastrašit, řekl Právu.

„Při své kampani na jižní Moravě jsem se zranil již víckrát. Například při bruslení jsem čtyřikrát spadnul na zem a také jsem si natáhl šlachy při fotbale,“ uvedl Topolánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám