Hlavní obsah

Demonstranti dali ODS jachtičky, strana je věnuje dětem

– Praha
Právo, Marek Přibil

Před sídlem občanských demokratů v Praze na Pankráci se ve čtvrtek odpoledne sešli demonstranti. Jejich shromáždění bylo svoláno prostřednictvím internetové sociální sítě Facebook. Účastníci akce kritizovali dovolenou šéfa strany Mirka Topolánka, který se během rekreace v italském Toskánsku projel na jachtě s lobbisty.

Článek

Aktéři, kterých přišlo kolem 30 a bylo jich méně než přítomných novinářů, předali tiskovému mluvčímu ODS Martinu Kupkovi papírové modely jachet. Šéf ODS Mirek Topolánek ani nikdo z vedení strany mezi ně nedorazil. Demonstranti přišli s transparenty "Pirátská loď ODS se potápí, Mirek jde ke dnu!“ nebo "Mirku, tahle vlna tě smete!“

ODS dá papírové lodičky dětem

Odpovědí na otázky ohledně Topolánkově toskánské dovolené se demonstrující nedočkali. Lodičky budou podle mluvčího předány dětskému domovu.

"Ty děti je nepotřebují, ať je raději vezme Topolánek na dovolenou!“ rozkřikl se na Kupku, jenž se po celou dobu tvářil naprosto klidně, mladý demonstrant.

Mladí lidé, mezi nimiž se objevilo i pár Romů, pracujících pravděpodobně na blízké stavbě, pak vložili do obří papírové lodi menší modely lodiček.

Z balkónu budovy Polygon House, která se proslavila tvarem lodi a kde má ODS svůj volební štáb, vše sledoval místopředseda ODS Ivan Langer a členky Modrého týmu. ODS též z budovy vyvěsila velký bílý transparent s nápisem: "Děkujeme za vaše dary, předáme je dětem.“

Demonstranti pískali a najedli se

Kupka rovněž přinesl krabici s občerstvením a plážové míče s logem ODS. Na krabici byl nápis: Občerstvení pro demonstranty.

"Přišel jste se nám tady smát do držky!?“ křičeli na něj rozzlobení lidé a spustili hlasitý pískot na připravené píšťalky. Tím i po zhruba třeceti minutách protesty skončily, po občerstvení nezbyla ani stopa. 

Reklama

Výběr článků

Načítám