Hlavní obsah

Aubrecht odstoupil z kandidátky ČSSD, nehodlá se prý vnucovat

Právo, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Poslanec Ústeckého kraje Vlastimil Aubrecht v pondělí odstoupil z kandidátky ČSSD pro předčasné volby. Aubrecht byl přitom na nevolitelném místě kandidátky, kam byl odsunut. Právu řekl, že z kandidátky odstoupil z osobních důvodů, naznačil přitom, že se nehodlá vnucovat, když o něj nemá vedení strany zájem.

Foto: Právo

Vlastimil Aubrecht (ČSSD)

Článek

„Odstoupil jsem z osobních důvodů. Navíc když po jedenácti letech zkušeností ve Sněmovně někdo dá najevo, že o vás nestojí, tak se nehodlám vnucovat,“ řekl v pondělí Právu Aubrecht. Rezignaci na kandidaturu oznámil na jednání krajského výkonného výboru ústecké ČSSD.

Aubrecht přitom nedávno kritizoval plánovanou, ale nakonec neuskutečněnou kandidaturu herečky Kateřiny Brožové do Sněmovny. Tu podporoval šéf strany Jiří Paroubek. „Samozřejmě to také, ale hrály v tom roli i jiné věci. Vidím za tím osobní mstu,“ řekl Aubrecht na dotaz, zda vidí za svým upozadněním i kauzu Brožové.

Za kritická slova na uvažovanou kandidaturu Brožové se do něj přitom pustil právě Paroubek. Navíc Aubrecht svým vyjádřením podpořil Vyšehradskou výzvu, která kritizuje přílišné využívání marketingu v sociální demokracii.

Reklama

Výběr článků

Načítám