Hlavní obsah

Langer podle Paroubka vstoupil do skandálu kolem výroku

Právo, Jiří Ovčáček, Jiří Mach

Šéf ČSSD Jiří Paroubek se domnívá, že do skandálu kolem jeho výroku, že "není vhodné zaměstnávat lidi z jiných kultur, už tu pak zůstanou" vstoupil místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer. Po křtu volebního vlaku ČSSD na pražském Masarykově nádraží uvedl, že "pan Langer a někteří další do těch věcí vstupují s velkou chutí". Langer se pak v reakci na to s ironií přiznal, že Paroubkovi zlá slova coby muška do ucha našeptal.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek po křtu volebního vlaku ČSSD na pražském Masarykově nádraží.

Článek

Paroubek v pátek nejprve znovu odmítl, že by výrok -  "Není vhodné zaměstnávat lidi z jiných kultur, už tu pak zůstanou. Naučí se jazyk, mají děti a je z toho etnický problém“ - ve čtvrtek na úřadu práce v Kutné Hoře pronesl.

"Sám jsem byl překvapen, co jsem údajně řekl. Požádal jsem své právníky, aby vyzvali redakci Aktuálně.cz, aby jim dala celou nahrávku a aby ji také zveřejnili,“ prohlásil. Pokud server nahrávku nedodá, bude žádat omluvu.

Pak přidal své podezření, že do celé záležitosti vstoupil právě Langer.

"Pokud jsem dobře slyšel, tak na server se to dostalo až ve dvacet hodin. Já nechci někomu podsunovat nějaké věci, ale chápu, že pan Langer a někteří další lidé do těch věcí vstupují s velkou chutí. Po jedenácti hodinách od toho, co jsem údajně měl říci, když se objevuje taková zaručená zpráva, tak je to velmi nevěrohodné,“ řekl Paroubek novinářům na nádražním peróně.

Langer se přiznal

Paroubkovo podezření místopředsedu ODS příliš nezaskočilo. "Přiznávám se. Jako muška jsem se vetřel na jednání na kutnohorském úřadu práce a ta zlá slova jsme Jiřímu Paroubkovi našeptal do ucha, abych ho očernil před voliči. Potom jsem rychle přeletěl do Prahy a v převlečení za editora jsem vyvěsil jeho slova na web,“ řekl s nadsázkou Langer. 

"Kde soudruzi z Lidového domu udělali chybu, když neochránili svého vůdce před muškou Langerem?“ ptal se místopředseda ODS.  

Reklama

Výběr článků

Načítám