Hlavní obsah

Srpen nezklamal, teplo a slunečno vydrží i příští týden

– Praha

Srpen zatím přináší jen slunečné víkendy. Bude to platit i pro třetí víkend v řadě, během nějž bude panovat skoro jasno až polojasno s teplotami atakujícími tropickou třicítku. Oproti pracovním dnům se ale budeme muset připravit na poněkud chladnější rána.

Článek

"Sobota by měla být skoro jasná až polojasná, po ránu se vlivem vysoké vlhkosti vzduchu ojediněle vyskytnou mlhy,“ sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Zatímco odpolední teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů, ranní hodnoty klesnou na 14 až 10 stupňů. To znamená poměrně studené ráno ve srovnání s minulými dny, kdy se teplota v časných hodinách pohybovala mezi 13 až 17 stupni.

V neděli bude příliv teplého vzduchu pokračovat, teploty vyšplhají na 26 až 30 stupňů, na jižní Moravě to bude i přes 30 stupňů. "Zpočátku dne bude skoro jasno až polojasno, odpoledne například na Karlovarsku a Ústecku bude oblačnosti přibývat, vyskytnou se přeháňky, ojediněle i bouřky,“ řekla Honsová.

Teplo vydrží

Z dosavadních předpovědních modelů vyplývá, že teplé a slunečné počasí vydrží i po celý příští týden.

"Výjimkou bude pondělí, kdy bude oblačno s přeháňkami a teploty klesnou na 22 až 26,“ upřesnila Honsová.

Poté má být celý týden polojasno až skoro jasno a beze srážek. Od středy až do soboty by měly teploty dosahovat hodnot mezi 28 až 30 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám