Hlavní obsah

Do Brna kvůli mistrovství světa motocyklů přijede 200 tisíc lidí

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brno v následujících dnech zahltí nadšení motorkáři. Do města kvůli mistrovství světa motocyklů přijede odhadem 200 tisíc milovníků jedné stopy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Mapa tratě GRAND PRIX Brno

Článek

"Jde o nejvýznamnější motoristický podnik pořádaný na našem území. Rozsáhlá bezpečnostní a organizační opatření odpovídají množství lidí, kteří akci navštíví. Jsme připraveni na komplikace spojené s příjezdem, pobytem a odjezdem takového velkého počtu diváku," sdělil Právu policista Karel Pospíšil, jenž bezpečnostnímu opatření velí.

Na pořádek podle něj bude dohlížet zhruba 800 policistů, kteří se budou pohybovat v kempech, na tribunách mezi diváky a také i na silnících. "Ti rozhodně nehodlají tolerovat hlučné výtržníky, opilost nebo drogy u řidičů. Kempovat či přespávat je možné pouze tam, kde je to oficiálně dovoleno. Ostatně všechna tato místa i další potřebné pokyny jsou již vyvěšeny na informačních tabulích umístěných kolem areálu trati a v obcích, kde se nachází kempy, " upozorňuje Pospíšil.

"Řidiči nákladních či dodávkových aut musí bohužel počítat s důkladnými kontrolami na všech výjezdových komunikací v okolí města. Omezení sice zároveň přináší i jisté zdržení. Na druhou stranu se nám díky němu podařilo prakticky zcela zlikvidovat zloděje zaměřující se především na drahé motocykly, pro které jsou podobné akce zlatým dolem,“ dodal velící policista.

Při kontrolách budeme nekompromisní.
Karel Pospíšil, velitel bezpečnostních opatření GP Brno

Spolu s českými policisty budou na pořádek dohlížet i strážníci z Rakouska. Všechny přestupky budou řešit na místě. Připraveny jsou i platební terminály pro bankovní karty a policie je připravena i na zkrácená řízení při řešení přestupků či trestných činů.

Foto: Miroslav Homola, Právo

První nedočkavci už najížděli do kempů kolem tratě ve středu a ve čtvrtek

FOTO: Miroslav Homola, Právo

Doprava, příjezd a odjezd

Pro příjezd do areálu Masarykova okruhu a následně i odjezd z něj doporučují organizátoři využít dálnici D1 a na ní nejbližší sjezdy exit 182 - Kývalka a exit 178 -Ostrovačice. Pro návštěvníky z Brna bude k dispozici 70 autobusů na zvláštní lince číslo 400. Ta bude fungovat kyvadlově v intervalech dvě až 30 minut na trase Brno - Mendlovo náměstí - Masarykův okruh a pak také linka X, která bude pouze dopoledne před začátkem závodů jezdit z Ostrovačic do Žebětína a v areálu  závodiště. 

Foto: Miroslav Homola, Právo

Mapa kempů GRAND PRIX Brno

FOTO: Miroslav Homola, Právo

Parkování

Všichni motocykloví návštěvníci smí parkovat na jediném policisty hlídaném parkovišti umístěném naproti hlavnímu vstupu. Pro osobní auta jsou vyhrazena další parkoviště u areálu či v Ostrovačicích a Žebětíně.

"Ušetřit dvě stovky parkovného odstavením auta na polních, lesních cestách či jiných komunikacích se rozhodně nevyplatí, odtahová služba bude takové vozy nekompromisně odvážet," varoval Pospíšil. 

Stanoviště policie

Policisté budou nepřetržitě k dispozici na provizorních služebnách, které jsou zřízeny na parkovišti a v kempech.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policisté při budování dočasné kanceláře v kempu tranzit

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám