Hlavní obsah

Předvolební klipy ODS budou opět v režii Filipa Renče

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herec a režisér Filip Renč vytvoří stejně jako před třemi lety pro občanské demokraty předvolební klipy, s kterými strana vytáhne do boje o hlasy voličů. Novinkám to ve středu potvrdil mluvčí ODS Martin Kupka. Podle něj už Renč zpracoval portréty lídrů a bude se podílet i na dalších prezentacích. Ostatní strany své předvolební klipy zatím připravují.

Článek

"ODS opět spolupracuje s Filipem Renčem, protože ta spolupráce byla přínosná už v minulosti. Bude se podílet zřejmě i na dalších spotech. K tomu hlavnímu videospotu, který by se vysílal v České televizi, informace zatím nemám,“ sdělil Novinkám Kupka.

Prezentace lídrů strany by měla ODS podle jeho slov představit v pondělí.

Tvůrce filmů Requiem pro panenku, Válka barev či Rebelové proslul také svými videoklipy například pro písně Lucie Bílé (Láska je Láska) nebo skupiny Lucie (Medvídek). V poslední době natočil pro ministerstvo dopravy vlády Mirka Topolánka (ODS) sérii naturalistických spotů o nebezpečnosti řízení v rámci kampaně Nemyslíš - zaplatíš. 

Volební spoty jsou silnou částí volební kampaně se značným vlivem na voličstvo. Většina ostatních stran s výjimkou TOP 09 zatím úzkostlivě tají podrobnosti.

Klipy TOP 09 vytvoří studenti

Jaroslav Poláček, který dříve spravoval kampaně KDU-ČSL, prozradil, že TOP 09 oslovila skupinu mladých oborníků a na natáčení bude spolupracovat tým studentů FAMO se studenty politologie.

Naproti tomu volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík odmítl k předvolebním klipům říci cokoli bližšího. "To snad nemyslíte vážně,“ divil se Tvrdík. 

Ani tiskový odbor lidovců nebyl o moc sdílnější. "S kampaní seznámíme veřejnost na programové konferenci 24. srpna na Žofíně,“ řekla mluvčí KDU-ČSL Martina Kaderová. 

Strana zelených, která hodlá investovat do kampaně nejméně peněz - "v řádu jednotek miliónů“, s tvorbou spotů nespěchá. Hotové by měly být na přelomu srpna a září. 

Věra Žežulková, která má na starosti propagaci komunistů, odmítla sdělit, kdo pomáhá straně s tvorbou klipů s tím, že jména agentur jsou pak v médiích negativně prezentována. 

Reklama

Výběr článků

Načítám