Hlavní obsah

Chladnější týden začne bouřkami s krupobitím

Novinky, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během tohoto týdne si lidé v České republice užijí proměnlivého počasí. Zamračenou oblohu s deštěm budou střídat sluneční paprsky, většinou ale bude až do pátku spíš oblačno s teplotami do 25 stupňů. Nejchladnějším a také nejzamračenějším dnem bude úterý, kdy teploty klesnou i k 19 stupňům.

Foto: Hilli Roman, ČTK

Teplé počasí láká k vodě.

Článek

"V pondělí odpoledne přijde od jihozápadu studená fronta. Budou se na ní vyskytovat bouřky," řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. "Srážkové úhrny budou kolem 15 mm, ale na jihozápadě budou bouřky doprovázet i kroupy," upozornila Honsová s tím, že dál na východ už budou bouřky slábnout.

V úterý bude zataženo až oblačno, zpočátku s deštěm, na Moravě a ve Slezsku ojediněle ještě s bouřkami. Odpolední teploty vystoupí na 19 až 23 stupňů. Vát bude vítr o rychlosti 14 až 30 km/h, který pocitovou teplotu ještě o dva stupně sníží.

Od středy do pátku čeká Českou republiku proměnlivé počasí, bude převážně oblačno s přeháňkami a teplotami mezi 20 až 25 stupni. Po ránu budou teploty klesat 14 - 10 stupňům.

Oteplení přijde o víkendu, kdy by se měla obloha vyjasnit a teploty budou stoupat až k 29 stupňům.

Dlouhodobá předpověď: na konci prázdnin k vodě

Meteopress v pondělí vydal také dlouhodobou předpověď na následujících 30 dní. Vyplývá z ní, že zatímco v nadcházející dekádě od 11. do 20. srpna bude panovat proměnlivé počasí a výjimkou nebudou ani zamračené dny s bouřkami, období od 21. do 31. srpna má být slunečné a teplé.

"Bude polojasno, jen přechodně oblačno a ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou klesat k 16 až 11 stupňům, denní teploty se budou pohybovat mezi 23 až 29 stupni," popsala Novinkám počasí v závěru prázdnin Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám