Hlavní obsah

Porouchané letadlo ČSA přiletělo se zpožděním více než deset hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letadlo společnosti ČSA, které se kvůli technickým problémům muselo v sobotu vrátit na letiště v kyperské Larnace, je i s cestujícími již zpět v České republice. Letadlo přistálo na letišti v pražské Ruzyni až v neděli krátce před osmou hodinou ráno, informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková. Stroj měl však přistát v Praze již v sobotu v 19:00.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Letadlo ČSA přistálo na Ruzyni s obrovským zpožděním. Ilustrační foto

Článek

Letadlo na lince z Larnacy do Prahy se krátce po vzletu vrátilo zpět na kyperské letiště. Kapitán se tak rozhodl podle Hejskové preventivně, z bezpečnostních důvodů poté, co byly na palubě zaznamenány náznaky zápachu kouře. [celá zpráva]

"Bezpečnost žádného z cestujících nebyla ohrožena, po přistání bylo zjištěno, že došlo ke zkratu součásti jednoho z palubních počítačů. Z hlediska bezpečnosti letu nešlo o závažnou závadu. Všechny systémy jsou vícenásobně zálohovány," uvedla Hejsková. Let pokračoval po výměně porouchané součástky.

O cestující bylo prý dobře postaráno

Podle mluvčí se jednalo o rutinní výměnu náhradního dílu, který byl do Larnacy v noci dopraven z Prahy. V Larnace dostali podle ČSA cestující poukázku na občerstvení a měli možnost ubytovat se v hotelu, kde pro ně byla připravena večeře.

Někteří cestující pokračovali v cestě i jinými spoji, například pravidelnou linkou Larnaca - Praha, která měla část míst neobsazených.

"Tito cestující se do Prahy přicestovali již v průběhu noci," dodala Hejsková. Let z Kypru do Prahy běžně trvá dvě a půl hodiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám