Hlavní obsah

Víkend bude po dlouhé době tropický a bez deště, pak se ochladí

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend nabídne Čechům příjemné letní teploty a jasnou oblohu prakticky beze srážek. Rtuť teploměru by měla zejména v neděli překročit hranici 30 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Ve čtvrtek odpoledne začne počasí v České republice ovlivňovat od západu nevýrazná studená fronta, za níž se mírně ochladí.

Na pátek meteorologové předpovídají teploty mezi 21 až 25 stupni Celsia a polojasnou oblohu. "Více oblačnosti bude pouze na severu území, přičemž zejména na severu Moravy se mohou objevit i přeháňky," doplnila Honsová.

Sobota nabídne polojasnou až skorojasnou oblohu a teploty do 29 stupňů. Na jihu Moravy může být ještě tepleji.

Velmi podobně by měla vypadat i neděle, přičemž teploty mohou vystoupat až na 32 stupňů. K večeru však začne počasí ovlivňovat  fronta, která se nad naše území začne nasouvat od západu. 

Ta by s sebou měla přinést jednak ochlazení, ale také srážky. V pondělí bude proto převážně oblačno až zataženo a teploty se budou pohybovat v rozmezí 21 až 25 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám