Hlavní obsah

Klaus premiérovi zopakoval, že Lisabon nepodepíše dříve, než rozhodne soud

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Václav Klaus na úterní schůzce s premiérem Janem Fischerem hovořil mimo jiné také o Lisabonské smlouvě a její ratifikaci. Klaus dle Fischera znovu zopakoval, že počká na výrok ústavního soudu, na nějž se chtějí obrátit s posouzením ústavnosti smlouvy někteří senátoři ODS. Oba politici hovořili také o posunu v otázce víz do Kanady a o ekonomické situaci.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

"Prezident potvrdil své předchozí deklarované stanovisko, že pokud se skupina senátorů obrátí na ústavní soud,  bude čekat na jeho výrok," řekl premiér po setkání novinářům.

Premiér informoval hlavu státu o vývoji ohledně kanadských víz pro české občany. "Máme zprávy, že se Kanada rozhodla pro to, aby čeští občané vyplňovali zjednodušené dotazníky," oznámil Fischer s tím, že ČR bude ve spolupráci s EU samozřejmě i nadále přesvědčovat Kanadu, aby se vrátila k bezvízovému styku.

Fischer také dodal, že vláda bude usilovat o to, aby čeští občané mohli žádat o víza v Praze a nemuseli kvůli nim cestovat do Vídně.

Dalším tématem byl také výhled vývoje rozpočtu pro příští rok. Premiér informoval Klause o předpokládané výši schodku státního rozpočtu na příští rok. Ten by se podle poslední predikce mohl vyšplhat až na 209 miliard korun. Doposud se hovořilo o částce kolem 170 miliard. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám