Hlavní obsah

Obviněný fotbalový funkcionář Malý pozastaví členství v ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obviněný bývalý fotbalový boss Ladislav Malý, který je členem ČSSD, hodlá členství ve straně pozastavit. "Připravuje žádost o přerušení členství," sdělil ve středu Právu vedoucí tiskového oddělení ČSSD Ondřej Macura.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ladislav Malý

Článek

O přerušení členství nyní musí rozhodnout Malého domovská organizace ČSSD ve středočeské Unhošti.

Podle Macury nezastává Malý žádnou důležitou funkci, je řadovým členem. Malý byl náměstkem ministra školství pro oblast sportu v době, kdy resort vedl Eduard Zeman (ČSSD). V současnosti je Malý předsedou dozorčí rady SK Kladno.

Malého v úterý obvinila policie z krácení daně, za což mu hrozí pět až 12 let vězení. Kromě něj vyšetřovatelé zadrželi také bývalého předsedu Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Pavla Mokrého a bývalého člena výkonného výboru ČMFS Václava Chválu.  

Po výsleších byli všichni tři v úterý propuštěni na svobodu.  

Mokrý ve středu na tiskové konferenci potvrdil, že Malý byl obviněn z krácení daní, kterého se měla dopustit v roce 2004 a.s. Fotbal Trading. Ta podle policie neodvedla do účetnictví částku 31 miliónů od Čedoku za prodané vstupenky na mistrovství Evropy. 

"Pan Malý byl generální ředitel a také jediný zaměstnanec Fotbal Tradingu. Scházeli jsme se na pravidelných jednáních a žádná pochybení jsme nezjistili. Nedokážu si představit, že bychom něco zavinili. Pan Malý měl k těmto věcem nejblíže z nás všech. Ale věřím, že se všechno vysvětlí," řekl na konferenci v Brně Mokrý.

Sám se domnívá, že v případě jeho zatčení se jednalo o divadlo, které mělo někomu sloužit. Konkrétně se ale nevyjádřil. 

Reklama

Výběr článků

Načítám