Hlavní obsah

Squatteři uspořádali protestní pochod klaunů

Praha

Squatteři se stále nesmířili s vystěhováním z vily Milada, posledního squatu v Praze. Zhruba šedesát pestrobarevně oděných lidí s maskami klaunů v úterý prošlo metropolí na protest proti násilnému vystěhování. Rozjařený,ale nekonfliktní průvod došel z Kampy na Palackého náměstí, kde po třetí hodině odpolední skončil. Akce vyvrcholí ohňovou show před vilou Milada.

Článek

Na průvod squatterů a jejich stoupenců po celou dobu pochodu dohlížel policejní antikonfliktní tým, k zásahu však neměl důvod. Demonstranti se sešli kolem 11:00 na Kampě, odkud se vydali do centra. Po cestě rozdávali kolemjdoucím letáky informující o fenoménu squatingu, někteří nesli obrazy reagující na vyklizení posledního pražského squatu. Úterní protest definitivně skončí po setmění ohňovou show před vilou Milada.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jeden z příznivců squatterů s obrazem vily Milada

Najatá bezpečnostní agentura za asistence policie násilím vyklidila pražský squat Milada v Praze 8 na konci června. Důvodem byly stížnosti okolních obyvatel na hluk a nepořádek v objektu. Akci provázely potyčky squatterů a policie. [celá zpráva]

Bezpečnostní agenturu si najal správce objektu - Ústav pro informace ve vzdělávání (ÚIV).

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Alegorický pochod příznivců sqatingu v Praze

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb se zasadil o to, aby squatteři dostali za Miladu náhradní ubytování. Majitel domu v pražské Truhlářské ulici Petr Svinka lidem z Milady pronajal tři byty, squatteři je chtějí využít pro nejrůznější kulturní akce. Akce mají být údajně klidnější, aby nerušily sousedy, kteří už v domě bydlí a z příchodu squatterů mají strach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám