Hlavní obsah

Bouřky s přívalovými dešti potrvají až do neděle, varují opět meteorologové

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek meteorologové varovali před novou vlnou bouřek, která zasáhne o víkendu Česko. Původní výstražnou informaci rozšířili, nebezpečí může hrozit až do neděle. Bouře zasáhnou celou zemi, jejich vlna půjde postupně od západu k východu.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Článek

Od pátku do soboty by měli být lidé připraveni na problémy zejména v Praze a krajích Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Liberecký a Ústecký. Nejsilněji bouře udeří v této oblasti v noci na sobotu.

Od pátku až do neděle pak meteorologové očekávají problémy v krajích Pardubickém, Královehradeckém Vysočině, Jihomoravském a ve Zlínském. Situace nebude lepší ani v Olomouckém a Královehradeckém kraji.

Bouřky budou v pátek odpoledne a večer v západní polovině Čech místy doprovázeny přívalovými srážkami, kroupami a silným nárazovým větrem. Během noci na sobotu budou tyto nebezpečné jevy postupovat přes východní Čechy na Moravu a postupně se bude jejich četnost snižovat a intenzita slábnout.  

Reklama

Výběr článků

Načítám