Hlavní obsah

Zahradil opouští vedení ODS

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Zahradil, jedna z nejvýraznějších tváří ODS skončil v nejužším vedení strany. Poté co byl ve středu zvolen místopředsedou Evropské konzervativní a reformní skupiny, rozhodl se nekandidovat na předsedu europoslanckého klubu své strany. Tím se vzdal pozice v nejužším vedení ODS.

Foto: Archiv, Právo

Jan Zahradil byl v evropských volbách lídrem kandidátky ODS

Článek

"Já jsem nekandidoval, proto, že jsem byl před tím zvolen za místopředsedu té nové frakce a nebylo vhodné ty funkce kumulovat," řekl Novinkám Zahradil s tím, že jde o jeho vlastní rozhodnutí.

Na jeho základě nebude po osmi letech v devítičlenném stranickém grémiu. V něm jsou vedle předsedy a místopředsedů zastoupeni také předsedové parlamentních klubů, včetně toho europoslaneckého. 

"Já jsem mohl kandidovat, nekandidoval jsem, takže kandidát byl jenom jeden. Kdybych kandidoval proti panu Ouzkému, pravděpodobně bych vyhrál a měl bych ty funkce obě. To ale nepovažuji za vhodné," uvedl Zahradil.  Odmítl tak komentovat spekulace některých médií, že za jeho rozhodnutím jsou spory s Ouzkým.

Místopředsedou klubu byl zvolen bývalý ostravský primátor Evžen Tošenovský, který zároveň bude jedním z místopředsedů výboru Evropského parlamentu pro průmysl, výzkum a energetiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám