Hlavní obsah

Rodina z Vítkova, jíž vypálili dům, našla nové bydlení

Právo, Radim Kijonka
Vítkov

Rodině Sivákových, na kterou letos v dubnu ve Vítkově na Opavsku zaútočili neznámí žháři a vážně přitom popálili dceru Natálku, se podařilo zřejmě najít nové bydlení. Rodina, která nyní přebývá v azylové ubytovně, v úterý jednala s majitelem rodinného domku nedaleko Vítkova.

Foto: Pavel Karban, Právo

Všechny tři dcery, Pavlínu, Kristýnu i Kornélii, mohl obejmout Pavel Kudrik, kterého plameny, spolu se ženou a čtvrtou nejmladší dcerou Natálkou, zranily.

Článek

Ten je ochoten prodat svůj dům za tři čtvrtě miliónu korun. Problém je v tom, že rodina má nyní k dispozici ze sbírky na koupi nového domu něco přes půl miliónu korun.

"Hovořil jsem s paní Sivákovou, řekla mi, že s majitelem poprvé úspěšně jednali a že je dům v dobrém stavu,“ uvedl Kumar Vishwanathan z občanského sdružení Vzájemné soužití, který rodině pomáhá.  

Na kontě sbírky pro oběti žhářského útoku se sice sešlo tři čtvrtě miliónu korun, ale 250 tisíc korun bude použito na opravu bytu pro dědečka a babičku. "Bydleli spolu v devíti lidech. Rodina se teď rozhodla rozdělit,“ řekl Vishwanathan.  

Ten si myslí, že by v mimořádné situaci mohla například pomoci vláda, která by zajistila zbytek finančních prostředků. "Jde totiž o velkou lidskou tragédii,“ podotkl aktivista. Dvouletá Natálka je v nemocnici stále v kritickém stavu.

Podle Anny Sivákové není jisté, jestli bude majitel domu ochoten na peníze za dům čekat. Celá rodina, kterou ve Vítkově všichni sousedé označovali za velmi slušnou, by se ráda do nového domu nastěhovala hlavně kvůli dětem. Nový domov hledají neúspěšně už několik týdnů. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám