Hlavní obsah

Firma Rathova spolupracovníka Bušiny získala podivně zakázky za 600 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý investiční náměstek středočeských krajských nemocnic Filip Bušina má údajně velmi blízké vztahy nejenom s firmou Executive Project Group (EPG), ale také se společností Stavby, a. s. Firma EPG přitom za poslední rok zadala společnosti Stavby, a. s. veřejné zakázky za 600 miliónů korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bývalý investiční náměstek středočeských krajských nemocnic Filip Bušina

Článek

Bušinu spolu s dalšími lidmi policie podezřívá z rozsáhlých daňových úniků, informují o tom Hospodářské noviny (HN).

Spolupracovník středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD) Bušina rezignoval na funkci investičního náměstka a bylo mu přerušeno členství v ČSSD poté, co i na jeho kontakty s Rathem začali upozorňovat někteří členové ČSSD. Obávají se toho, že kontroverzní politik Rath může sociální demokracii uškodit v říjnových sněmovních volbách.

Společnost Stavby, a. s. podle listu získala za poslední měsíce více než 30 veřejných zakázek. Výběrová řízení přitom většinou připravovala firma Executive Project Group. Obě firmy nejméně do loňského října patřily právě Bušinovi.

Od Povodí Vltavy získala firma vloni v červenci hned dvě zakázky za více než 120 miliónů korun na rekonstrukci koryta Berounky a Vodního díla Záskalská u Hořovic. Obě firmy figurují také v zakázce pro Řízení letového provozu na přestavbu budovy řídicí věže ruzyňského letiště za 284 miliónů korun. Společnost Stavby, a. s. získala také zakázku na opravu náměstí v Jilemnici za 17 miliónů korun a na rekonstrukci patologie v příbramské nemocnici za 20 miliónů korun, napsaly HN.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Bušinově kauze policie pracovala dva roky

Bývalý boxer Filip Bušina je spolu s dalšími sedmi lidmi stíhaný protikorupční policií za rozsáhlé daňové podvody. V případě odsouzení hrozí všem obviněným až...

Výběr článků

Načítám