Hlavní obsah

Liberecký exhejtman Skokan přestoupil z ODS do Věcí veřejných

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Bývalý liberecký hejtman a neúspěšný kandidát do Senátu na Českolipsku Petr Skokan v úterý vystoupil z ODS. Jak bezprostředně poté řekl Právu, rozhodl se vstoupit do nové politické strany Věci veřejné (VV).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bývalý liberecký hejtman Petr Skokan (ODS).

Článek

"Dlouho jsem usiloval o to, aby se ODS neubírala tam, kam se ubírá. Rád bych se s ODS rozešel v dobrém, protože jsme pro sebe vzájemně udělali za tu dobu mnoho dobrého,“ komentoval svůj krok Skokan.

Zároveň potvrdil, že vstupuje do VV. "Líbí se mi program této strany i jak je organizovaná. Je to strana, která se mi teď zdá být nejlepší,“ poznamenal Skokan. Na otázku, zda je rozhodnut za VV kandidovat v nadcházejících předčasných volbách do Sněmovny, odpověděl, že o tom uvažuje.

Petr Skokan působil v ODS 17 let. V minulosti byl starostou České Lípy a v roce 2004 se stal libereckým hejtmanem. Vloni na podzim se pokusil získat post senátora za Českolipsko, ale ve druhém kole voleb ho porazil sociální demokrat Karel Kapoun z Doks.

O odchodu Petra Skokana z ODS se hovořilo už delší dobu. Přede dvěma týdny se zúčastnil setkání malých pravicových politických stran v Praze na Žofíně. Právu tehdy řekl, že ho na setkání pozvala stejně jako všechny bývalé hejtmany právě strana Věci veřejné. V této souvislosti se také dušoval, že zatím o odchodu z ODS neuvažuje, ačkoli mu jsou VV velmi blízké.

"Na programu Věcí veřejných se mi líbí řada věcí, které tam ODS nemá, anebo je neprosazuje. Líbí se mi i to, že ve Věcech veřejných jde iniciativa odspoda a nechávají o věcech rozhodovat celou členskou základnu. U nás to jde direktivně shora,“ řekl tehdy Právu Skokan.

Reklama

Související články

Věci veřejné povede Radek John

Novým předsedou politické strany Věci veřejné (VV) byl v sobotu v pražském Národním domě zvolen publicista Radek John. Nahradil Jaroslava Škárku, který byl...

Výběr článků

Načítám