Hlavní obsah

Poslanec Petruška podal trestní oznámení kvůli pomluvě

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Souboj o pozici lídra před čtvrtečním regionálním nominačním sněmem ODS v Pardubickém kraji dostal na poslední chvíli neuvěřitelné obrátky. Tři a půl hodiny před zahájením sněmu dostali nejen delegáti konference, ale i někteří další členové pražského vedení ODS mail, ve kterém byl navrhovaný lídr a současný poslanec Daniel Petruška označen za žháře a podvodníka. Ten v pátek ráno podal na anonymního autora mailu trestní oznámení.

Foto: Právo

Poslanec ODS Daniel Petruška

Článek

"Zřejmě to bude člověk z našich řad. Využíval totiž mailové adresy, které jsou k dispozici jen v rámci naší vnitřní stranické mailové komunikace. Navíc si nedovedu představit, jaký zájem by na něčem takovém měla jakákoliv osoba mimo ODS,“ přikývl nerad na dotaz Práva Petruška.

"Obsah je dehonestující, viní mě snad z deseti věcí, například z toho, že jsem byl tím, kdo vloni zapálil primátorovi Pardubic Jaroslavu Demlovi automobil,“ postěžoval si Petruška, ale text mailu nechtěl dát k dispozici. "Začalo trestní stíhání, teď je to věcí policie,“ vyhnul se žádosti poslanec.

Právu se podařilo zjistit, že pisatel vytvořil novou mailovou adresu, ke které použil pro větší důvěryhodnost jména zakládající členky ODS a starostky prvního pardubického městského obvodu Hany Tomanové. I ta se chce připojit v nejbližších dnech k trestnímu oznámení.

Petruška žaluje pro pomluvu a její šíření, Tomanová za poškození dobrého jména. "Já to považuji za nepřijatelnou provokaci. Právě proto, že to bylo v den našeho regionálního sněmu. Je to něco, co považuji za naprosto nechutné,“ řekl Právu chrudimský poslanec Ladislav Libý (ODS), který potvrdil, že pomlouvačný mail také dostal.

Anonymní elektronický útok zřejmě paradoxně přispěl k tomu, že Petruška na nominačním sněmu drtivě v boji o pozici lídra zvítězil. Dostal 62 hlasů od stovky delegátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám