Hlavní obsah

Od stíhaného člena ČSSD Bušiny se distancoval i Paroubek

Právo, Novinky, jov, jas
Praha

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se v pátek vyjádřil i k obvinění osmi lidí, které policie podezírá z daňového úniku za 300 miliónů korun. Mezi obviněnými je údajně i člen ČSSD Filip Bušina. Paroubek řekl, že strana bude podobně jako v dalších případech uplatňovat presumpci viny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Předpokládám, že my budeme i v tomto případě, tak, jako v každém jiném, uplatňovat presumpci viny,“ prohlásil na tiskové konferenci v Lidovém domě. Prozradil i informace, které o případu má.

Paroubek hovořil o „flagrantním trestném činu daňového úniku“, podle něj bylo podáno trestní oznámení a aktér kauzy je vyšetřován na svobodě. Tomu by odpovídala i Bušinova účast na čtvrteční krajské konferenci středočeské ČSSD, která se konala vpodvečer ve Sněmovně a schválila kandidáty pro říjnové volby.

Podle Paroubka je „ten muž“ členem ČSSD několik týdnů. „Buďto už si pozastavil členství nebo mu bude pozastaveno během několika hodin,“ dodal. Od stíhaného člena ČSSD se ve čtvrtek již distancoval středočeský hejtman David Rath. [celá zpráva]

Podle mluvčí státního zastupitelství Štěpánky Zenklové hrozí obviněným trestní sazba od pěti do 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám