Hlavní obsah

Byl to velký omyl, řekl Topolánek o dovolené u Berlusconiho

Praha

Předseda ODS Mirek Topolánek považuje svou loňskou dovolenou ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho na Sardinii za chybu, kterou nechce opakovat. Prohlásil to na pondělní tiskové konferenci občanských demokratů.

Foto: Novinky

Článek

Během dovolené v Berlusconiho vile vyfotil italský fotograf nahého Topolánka, který byl tehdy českým premiérem, a snímky v pátek v první den evropských voleb zveřejnil španělský deník El País.

"Pokaženou loňskou dovolenou, kdy bulváry z České republiky nás pronásledovaly, nepustily nás v podstatě ven, pokládám za svůj velký omyl," prohlásil Topolánek. "Už nikdy nevyužiju nabídky žádného politika, abych v plném soukromí pod dohledem carabinieri absolvoval svoji dovolenou," dodal.

Znovu také zopakoval, že fotografie, která ho zachycuje nahého, je fotomontáž. V pátek rovněž tvrdil, že celá záležitost může být součástí levicové kampaně před eurovolbami. V nich nicméně ODS v Česku s velkým náskokem zvítězila. [celá zpráva]

El País zveřejnil pět fotografií ze série několika set, které zajistila italská justice a které vznikly při soukromých akcích v Berlusconiho vile na Sardinii. S výjimkou Berlusconiho jsou na všech otištěných fotografiích ostatní obličeje rozmazány, Topolánek ale připustil, že nahým mužem na jednom ze snímků je on. Tvrdil ale, že jde o fotomontáž.

"Není vidět hlava, nezdá se, že by to bylo mé tělo. A to dole je evidentně fotomontáž," komentoval Topolánek v pátek fotografii, na níž se nahý muž s rozostřenou hlavou se ztopořeným penisem sklání nad lehátko pro osušku, zatímco na vedlejším lehátku leží neidentifikovatelná žena v plavkách. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám