Hlavní obsah

Miliónovou zakázku Čunkova ministerstva nechal nový šéf resortu prověřit

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr pro místní rozvoj (MMR) Rostislav Vondruška zadal k prověření zakázku na webové služby pro své ministerstvo v ceně 28 miliónů korun. Na dobu prověřování pozastavil platby dodavateli těchto služeb, firmě Sprinx systems. Ta dosud obdržela 10,6 miliónu Kč. Právu to sdělil Jan Štoll z tiskového oddělení MMR.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tehdejší ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek

Článek

Výběrové řízení na zakázku se uskutečnilo v srpnu 2008, tedy v době, kdy byl ministrem Jiří Čunek (KDU-ČSL). Tendru se zúčastnily čtyři společnosti. Sprinx systems zvítězily s cenovou nabídkou zhruba 28 miliónů korun.

„V konečném výběru zmíněné zakázky jsou jisté rysy nestandardnosti, především s ohledem na vnitřní připomínky uvnitř ministerstva. Tyto připomínky ale nebyly nikdy vypořádány. Přestože se nejedná o porušení zákona, nechali jsme celou věc posoudit,“ uvedl ministr.

MMR odmítlo, že důvodem prověření by bylo předražení zakázky. Podle něho prý vše proběhlo v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek.

„Kritérium ekonomické výhodnosti nejlépe splnila společnost Sprinx systems. Cenový rozdíl mezi nejnižší a vítěznou nabídkou nepřesáhl hranici pěti procent,“ dodal ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám