Hlavní obsah

Fischer dráždí ČSSD: Příprava privatizace letiště bude pokračovat

Premiér Jan Fischer je přesvědčen o tom, že jeho vláda nerozhodne o privatizaci pražského letiště, ale v přípravě prodeje ruzyňského vzdušného přístavu se za jejího působení bude pokračovat. Fischer to v pondělí večer uvedl v pořadu televize Z1. Zastavení přípravy prodeje Letiště Praha požaduje ČSSD. Je to jeden z bodů, jejichž splněním podmiňuje svoji podporu Fischerovy vlády.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Šéf překlenovací letní vlády Jan Fischer

Článek

"Budeme určitě jednat o tom, jak pokračovat v privatizaci třeba pražského letiště. Protože my se domníváme, že v těch úkonech administrativně-technických je možné a rozumné pokračovat," řekl premiér. Je ale přesvědčen, "že to nebude tato vláda, kde padne konečné rozhodnutí".

V přípravě privatizace Letiště Praha chce pokračovat i ministerstvo financí. Jeho šéf Eduard Janota nedávno prohlásil, že by nebylo rozumné tento proces zastavit. "O finálních řešení těchto věcí nebude rozhodovat tato vláda," zdůraznil.

O prodeji letiště jedinému zájemci rozhodla bývalá vláda Mirka Topolánka loni v červnu. ČSSD se jej snaží zablokovat v parlamentu zvláštním zákonem. Ten poslanci schválili zatím v prvním čtení.

Reklama

Související články

Fischer uvedl nové ministry do úřadů

Premiér Jan Fischer v pondělí uvedl do úřadu zbývající ministry svého kabinetu. Prvních šest ministrů se úřadu ujalo hned v pátek poté, co vládu jmenoval...

Fischer: Příkazy politiků na mě neplatí

Premiér překlenovací vlády Jan Fischer v rozhovoru pro čtvrteční Právo upozornil, že jeho kabinet nebude podřízen představitelům politických stran "na základě...

Výběr článků

Načítám