Hlavní obsah

Na Ruzyni nouzově přistálo letadlo kvůli kouři

Praha
Aktualizováno

Na ruzyňském letišti v neděli krátce po 14:00 nouzově přistálo letadlo německé společnosti Lufthansa. Příčinou byla signalizace kouře v zavazadlovém prostoru. Letadlo přistálo v pořádku a všech 35 cestujících se nyní nachází na letišti.

Článek

Informovala o tom mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí. Letadlo bylo podle mluvčí na pravidelné lince z německého Düsseldorfu do Budapešti a v Praze vůbec přistávat nemělo.

Cestující v současnosti podle Krejčí čekají na Ruzyni ve zvláštních prostorech, které existují právě pro takovéto případy. Jak a kdy budou v cestě pokračovat, už prý záleží na letecké společnosti.

Letadlo bylo podle mluvčí na pravidelné lince z německého Düsseldorfu do Budapešti a v Praze vůbec přistávat nemělo. Hasiči, kteří k letadlu okamžitě vyjeli, byli po třetí hodině odvoláni. Na letišti byla současně ukončena plná pohotovost záchranných a bezpečnostních složek.

Cestující v současnosti podle Krejčí čekají na Ruzyni ve zvláštních prostorech, které existují právě pro takovéto případy. S odvoláním na informace Lufthansy Krejčí uvedla, že cestující by měli odcestovat prvním možným spojem do Budapešti.

V Houstonu hořelo letadlo kolo

Poslední případ, kdy letadlo nouzově přistávalo kvůli ohni, se stal v úterý v Houstonu. Cestující na lince amerických aerolinek Southwest Airlines museli být evakuováni z letadla pomocí skluzavek kvůli tomu, že stroji hořela pneumatika. [celá zpráva]

Nikdo z cestujících ani posádky nebyl zraněn. Oheň zachvátil pouze pneumatiku a na žádné další části letounu se nerozšířil. Pneumatika se vzňala v úterý večer místního času, když letoun mířící z New Orleans přistál na letišti v Houstonu v Texasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám