Hlavní obsah

Kopicová nehodlá státní maturity dál odkládat, začnou příští rok

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Studenti se budou zřejmě potýkat se státními maturitami již v příštím školním roce. Ministryně školství Miroslava Kopicová se rozhodla, že nepožádá Sněmovnu o jejich odklad, protože po důkladné analýze je podle ní projekt v rámci předem stanoveného harmonogramu dobře připraven.

Článek

"Je mi jasné, že nová maturita je robustní a velice ambiciózní záležitost. Navíc proběhne příští rok poprvé, což s sebou nese i určitá rizika. Ta jsou ale dobře ošetřena a existují i různé záložní varianty. Jsem přesvědčena, že zdárná realizace státní maturity příští rok je nejen žádoucí, ale i naprosto reálná," uvedla na webu ministerstva Kopicová.

V dubnu si již mohlo údajně vyzkoušet státní maturitu nanečisto několik tisíc žáků a žákyň v 65 školách ČR. V říjnu pak dojde ke klíčové celostátní generálce, jejíž výsledky se ještě vyhodnotí a povedou ještě k případným úpravám.

"Už samotná existence generálky je pro maturanty obrovskou výhodou. Dostanou tak na začátku školního roku možnost vyzkoušet si maturitu nanečisto, a připravit se tak na úspěšné složení zkoušky příští rok," řekla nová ministryně.

Účelem státních maturit je vrátit těmto zkouškám prestiž a posílit konkurenceschopnost českých studentů na celoevropském poli.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám