Hlavní obsah

Paroubek si stěžoval na otázky, které poslal Reflex jeho manželce

Právo, Jiří Ovčáček

Šéf ČSSD Jiří Paroubek si ve čtvrtek postěžoval na dotazy, které novináři položili jeho těhotné manželce Petře. Zeptali se jí například, zda nemá pocit, že marketingově vzato očekávání dítěte pomůže Paroubkovi ve volbách. "Myslím, že je zřejmé, že mojí ženě je v poslední době velmi často nevolno, ale mně je nevolno z těchto otázek," prohlásil k tomu Paroubek.

Článek

Paroubek se ve čtvrtek dostavil na tiskovou konferenci do Lidového domu, které se měl původně zúčastnit jen místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Nehovořil přitom o politické situaci, ale postěžoval si na média.

„Dámy a pánové, já jsem podrobován dennodenně velmi ostrým útokům jednak politických oponentů a také provládního tisku zleva a zprava. Mně se to osobně nějak zvlášť nedotýká, to je myslím celkem známo,“ pronesl Paroubek na úvod stížnosti.

„Jsou věci, které zacházejí příliš daleko, zejména, když se týkají mé manželky. My jsme udělali tiskové prohlášení o tom, že čekáme přírůstek do rodiny. Mé ženě se ozval jeden údajně seriózní týdeník, jménem Reflex,“ uvedl šéf ČSSD a začal citovat dotazy, které se ho dotkly.

„Tušíte, že nosíte v břiše tak tři až pět procent volebních preferencí ČSSD? Pravděpodobně odpovídáte, že je to nesmysl a že je urážlivé takto uvažovat o zrození nového života, ale spousta lidí si to myslí. Nemáte pocit, že marketingově vzato očekávání dítěte vašemu muži při volbách pomůže?“ předčítal Paroubek na tiskové konferenci.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Manželé Paroubkovi

„Dámy a pánové, všechno má své meze. Myslím si, že i neslušnost má své meze. Tady byla překročena mnohonásobně,“ postěžoval si a dodal: „Myslím, že je zřejmé, že mojí ženě je v poslední době velmi často nevolno, ale mě je nevolno z těchto otázek“.

Otázky Reflexu pro Petru Paroubkovou

Tušíte, že nosíte v břiše tak tři až pět procent volebních preferencí sociální demokracie?

Nemáte pocit,že marketingově vzato, očekávání dítěte vašemu muži při volbách pomůže? Upřímně...

„Ty otázky se nabízejí poté, co mluvčí Petry Paroubkové oficiálně oznámila její těhotenství. Otázky nepovažujeme za provokativní, naopak jsme chtěli dát Petře Paroubkové prostor na vyjádření,“ řekl Novinkám Marek Stoniš, hlavní editor Reflexu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám