Hlavní obsah

Léto ještě neskončilo, o víkendu přijdou tropy

– PRAHA
Novinky, znk

Tropické teploty, kterých v srpnu moc nebylo, se vrátí o prvním zářijovém víkendu. Od čtvrtečního odpoledne budou teploty postupně stoupat, o víkendu dosáhnou až třiceti stupňů. Teplý bude i začátek příštího týdne.

Článek

Čtvrteční odpoledne bude v Čechách oblačné až zatažené, místy s dešťovými přeháňkami. Teploty by měly být od 19 do 23 stupňů. Na Moravě a ve Slezsku bude obloha polojasná beze srážek, odpoledne bude až 28 stupňů . "Je to vlivem rozpadající se studené fronty nad naším územím, která se už na Moravu nedostane,“ vysvětlila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Pátek bude v Čechách převážně oblačný s dešťovými přeháňkami, odpoledne se teploty ocitnou na 21 až 25 stupních. Na Moravě bude polojasno, teploty dosáhnou až 29 stupňů. "Teploty budou oproti dlouhodobému normálu nadprůměrné o pět stupňů,“ dodala meteoroložka.

Víkend by měl být tropický, od jihu bude totiž do ČR proudit velmi teplý vzduch. V sobotu i v neděli bude polojasno, ranní teploty poklesnou na 18 až 14, přes den se vyšplhají na 26 až 30 stupňů. "To je ve srovnání s dlouhodobým průměrem pro stejné období asi o sedm stupňů více. Loni v září tropický den nebyl ani jeden,“ poznamenala Honsová.

Velmi teplý bude i začátek příštího týdne. V pondělí má být převážně oblačno s přeháňkami, od úterý bude polojasno, teploty zůstanou na 24 až 28 stupních. Postupně však bude oblačnosti ubývat. Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Teploty v nočních hodinách budou od 14 do osmi stupňů, odpolední teploty se postupně budou pohybovat kolem 22 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám