Hlavní obsah

Paroubek oznámil rozvod s ženou Zuzanou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se rozvádí se svou ženou Zuzanou Paroubkovou. Novinkám to oznámil Paroubkův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. Rozvodové řízení je již v průběhu a pracují na něm advokáti. V současnosti žije se slečnou Petrou Kováčovou.

Článek

Jiří Paroubek už nežije ve společné domácnosti se svou ženou. V bulvárních denících se proto už delší dobu spekulovalo, že jejich vztah skončí. Manželé Paroubkovi tak zareagovali na tyto spekulace.

Podle Jiřího Paroubka vládne mezi manželi stále pohoda i pokud jde o rozdělení společného majetku.

"Před několika měsíci jsme se společně dohodli na ukončení našeho manželství a našem rozchodu. Právní zástupci v současné době na rozvodu pracují. V současné době nežijeme již určitou dobu ve společné domácnosti, přesto jsme v poslední době společně plnili celou řadu společenských povinností. O celé věci byli dosud informováni jen naši nejbližší přátelé a příbuzní. Neviděli jsme důvod informovat zatím o našem rozhodnutí veřejnost," uvádí se ve společném prohlášení Jiřího a Zuzany Paroubkových.

"Jsme dohodnuti, že i v dalších letech budu podporovat veřejně prospěšné aktivity své současné manželky Zuzany Paroubkové. Po ukončení své politické dráhy se chci podílet na její veřejné činnosti výrazněji," píše Paroubek a dodává, že jeho "partnerkou se stala slečna Mgr. Petra Kováčová."

:. Jiří Paroubek se svou ženou Zuzanou. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Paroubek se veřejně přiznal i k nové partnerce Petře Kováčové.

Paroubek, jemuž bude v srpnu 55 let, je ženatý od roku 1979. S manželkou Zuzanou mají třiadvacetiletého syna Jiřího. Tomu se ve středu narodila dcera Viktorie.

Paroubek je na dovolené s Kováčovou

Předseda ČSSD Jiří Paroubek je od úterý na dovolené, o níž jen prozradil, že bude u moře, a to v Evropě. Odcestoval na ni bez manželky Zuzany. Zato ale podle všeho s tlumočnicí Petrou Kováčovou.

Už třetí den po sobě to naznačuje deník Blesk, když odkazuje na svědectví i fotografie jeho čtenářů z evropských letišť, na nichž šéfa ČSSD provázela právě Kováčová.

Paroubek v sobotu reagoval na otázku, zda s ní tráví dovolenou, protiotázkou: "Od kdy se Právo zabývá bulvárními tématy?"

Kováčová tlumočí z angličtiny a pracovala pro Paroubka, už když stál v čele vlády. Tlumočila mu i při jeho nedávném setkání s americkým prezidentem Georgem Bushem v hotelu Hilton.

Kováčová však bývala po boku Paroubka mnohem častěji, než vyžadovaly její běžné tlumočnické povinnosti. Například předtím ho doprovázela i na loňských závodech Formule A1 v Brně. Bývala s ním viděna také v restauracích i divadlech.

Rozvody českých politiků

Petr Bendl - Středočeský hejtman Petr Bendl je rozvedený již dvakrát - naposledy se rozvedl v roce 2003, v době, kdy již byl ve funkci hejtmana. Potřetí se oženil v srpnu 2005.

Jan Kasl - Exprimátor Jan Kasl se rozvedl během svého působení v čele pražského magistrátu. Krátce po rozvodu se v roce 2000 opět oženil se svou bývalou tiskovou mluvčí Terezií Jungrovou, rozenou Bienertovou (vnučkou novináře Ferdinanda Peroutky).

Miroslav Macek - Jeden z prvních politiků, který veřejně přiznal mimomanželský poměr. Rozvedl se v době, kdy byl místopředsedou ODS, v dubnu 2001 se znovu oženil s Čechošvýcarkou Janou Blochovou.

Vladimír Mlynář - V roce 2004 skončilo po 17 letech manželství tehdejšího ministra informatiky Vladimíra Mlynáře (US-DEU) s fotografkou Lucií, s níž má dva syny. Mlynář se loni v květnu podruhé oženil.

Mirek Topolánek - Současný premiér ČR a předseda ODS Mirek Topolánek svůj mimomanželský vztah s místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Lucií Talmanovou (ODS) oznámil letos v lednu. Se svou manželkou Pavlou, s níž má tři děti, se zatím nerozvádí. Talmanová je těhotná a otcem dítěte je Topolánek.

Lubomír Zaorálek - Současný místopředseda Poslanecké sněmovny se rozvedl v roce 2000 a poté žil s Monikou Pajerovou, zakladatelkou strany Naděje. V té době byl šéfem zahraničního výboru sněmovny, v roce 2002 se stal předsedou sněmovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám