Hlavní obsah

Zlínská policie pátrala po sprejerovi. Vyklubal se z něj kandidát Pirátů

– Zlín
Právo, alf

Policisté ve Zlíně pátrali v předešlých týdnech po vandalovi, který počmáral sprejem desítky budov ve městě. Policie rovněž zveřejnila snímky z bezpečnostní kamery, na kterých je pachatel vidět. Po středeční medializaci se záhy ukázalo, že hledaným je devětadvacetiletý Jakub Stacke, dvojka na zlínské kandidátce Pirátů v nadcházejících komunálních volbách.

Foto: Policie ČR

Bývalý kandidát Pirátů v komunálních volbách ve Zlíně Jakub Stacke poškodil desítky budov sprejem.

Článek

Stacke se ke sprejování přiznal a z kandidátky odstoupil, vzdal se rovněž členství u Pirátů. „Rozhodl se tak vzhledem ke svým činům, které se neslučují s pokračováním v kandidatuře za zlínské Piráty. S ohledem na pověst České pirátské strany se rozhodl také ukončit své členství,“ uvedl krajský předseda strany Marek Houser.

Foto: Policie ČR

Bývalý kandidát Pirátů v komunálních volbách ve Zlíně Jakub Stacke poškodil desítky budov sprejem

Po uveřejnění svých fotografií policií se Stacke rozhodl přihlásit sám. Na stránkách Pirátů se ke svému „koníčku“ a současné kauze vyjádřil. „Nerad bych skrze svou osobu poškodil schopné a pracovité lidi na pirátské kandidátce. Nikdo z nich o mých nerozvážných aktivitách nevěděl a mrzí mě, že jsem své přátele vystavil takovým nepříjemnostem,” popsal s tím, že škody vzniklé v důsledku jeho chování hodlá uhradit a případně zkusí vlastními silami zničený majetek opravit.

Foto: Policie ČR

Bývalý kandidát Pirátů v komunálních volbách ve Zlíně Jakub Stacke poškodil desítky budov sprejem

„Jakub se k činu postavil důstojně. Během přípravy kampaně přispěl řadou věcí. Každý si však za své jednání nese následky a musí chápat, že podobné osobní selhání nesmí být s Piráty spojováno,” poznamenal lídr zlínské kandidátky Jiří Jaroš.

Policie pátrala po sprejerovi, který ve městě poškodil fasády desítek domů, několik posledních týdnů. Ve středu zveřejnila kromě fotek poškozených fasád i fotografie s údajným pachatelem u některých z objektů.

Foto: Policie ČR

Bývalý kandidát Pirátů v komunálních volbách ve Zlíně Jakub Stacke poškodil desítky budov sprejem

„Prověřování případu bude dál pokračovat,“ potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Naposledy muž posprejoval bývalý hotel ve Zlíně. Majiteli budovy, na níž letos řemeslníci zrekonstruovali fasádu, způsobil podle mluvčí škodu za 47 tisíc korun. Za poškození cizí věci hrozí sprejerovi až roční vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám