Hlavní obsah

Zemřel další postřelený ve Štrasburku, počet obětí mrtvých stoupl na čtyři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Počet obětí Chérifa Chekatta, který v úterý večer střílel na vánočním trhu ve Štrasburku, stoupl v pátek na čtyři, když zemřel další těžce zraněný. Uvedla to stanice BBC s odvoláním na kancelář pařížského prokurátora.

Animace ukazuje, jak byl zastřelen útočník ze Štrasburku Cherif ChekattVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Na místě v úterý zemřeli dva lidé. Pak postupně podlehly svým zraněním další dvě osoby, jedna ve čtvrtek a jedna v pátek. Poslední oběť byla od úterý v kritickém stavu. Podle francouzských médií je jeden ze zraněných ve stavu klinické smrti. V nemocnici zůstávají čtyři zranění.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Francouzští záchranáři a policisté na místě střelby v centru Štrasburku

Zpráva byla oznámena jen několik hodin poté, co byl vánoční trh ve městě znovu otevřen. Ve čtvrtek večer se podařilo ve čtvrti Neudorf Chekatta zabít v přestřelce. Na jeho přítomnost upozornila jedna z obyvatelek města. [celá zpráva]

Deník Le Parisien také v noci informoval, že v Alžírsku byl zadržen 34letý bratr střelce Sami, který figuruje na francouzském seznamu osob považovaných za hrozbu pro národní bezpečnost, stejně jako tomu bylo v případě Chekatta.

V souvislosti s atentátem je zadržováno sedm lidí, jsou mezi nimi čtyři příbuzní vraha, jeho rodiče a dva bratři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám