Hlavní obsah

Zaniklé obce Kadaňska ožijí o týden později

Novinky, Václav Vlasák

V sobotu 20. dubna se v Kadani opět sejdou bývalí obyvatelé zaniklých obcí na Kadaňsku. Je to jiný termín, než zazněl na setkání před rokem.

Foto: Václav Vlasák

Zaniklé obce ožijí při prohlížení fotografií a ve vzpomínkách účastníků.

Článek

Město Kadaň se spolupráci Klubem přátel města Kadaně po roce opět připravují tradiční setkání bývalých obyvatel zaniklých obcí na Kadaňsku a „starých“ Kadaňáků. Setkání se uskuteční v sobotu 20. dubna od 14 hodin v kulturním domě Střelnice. Je to o týden později, než zaznělo na setkání před rokem. „Termín setkání jsme museli přeložit, protože v původně uvedené době se v Kadani koná velká společenská akce kadaňské nemocnice,“ vysvětlil Cyril Hauptmann, předseda Klubu přátel města Kadaně. Byl by rád, kdyby tuto důležitou informaci předali rodáci i svým známým.

Organizace setkání se jinak nezměnila. Příchod účastníků se očekává od 14 do 15 hodin. Oficiální zahájení setkání je naplánováno v 15 hodin, kdy všechny přivítá Cyril Hauptmann. Další program bude vyplněn vzpomínkami obyvatel na život v jejich bývalých obcích, které tak opět ve vzpomínkách ožijí. Chybět nebude hudba k tanci a poslechu, o kterou se postará orchestr Milana Baranijaka.

„Tradičně bude připravena kytička pro nejstarší účastníky setkání z řad žen i mužů,“ ujistil hlavní organizátor. A přidal tradiční prosbu týkající se historických fotografií z doby života zaniklých osad včetně dalších materiálů. Spokojí se i s pořízenou kopií. Máte-li něco doma, určitě to vezměte s sebou. Pomůžete tím rozšířit archiv dobových materiálů a oživit paměť ostatním účastníkům setkání.

Obce, které zanikly: Bystřice, Čachovice, Libouš, Lužice, Milžany, Prahly, Prunéřov, Přezetice, Vrchnice, Zásada, Čermníky, Dolany, Chotěnice, Lomazice, Emanuelův dvůr, Podmilesy, Šumná, Úhošť, Zvoníčkov, Konice, Krupice, Donín, Doupov, Dlouhý Luh, Heřmanov, Hluboká, Hora, Hrzín, Humnice, Hůrka, Jeseň, Jindřichov, Jírov, Kozlov, Litoltov, Malá Lesná, Martinov, Mělník, Mětikalov, Oleška, Obrovice, Ostré, Pastviny, Petrov, Prachomety, Radnice, Ratiboř, Růžová, Řednice, Sedlec, Telcov, Tocov, Tunkov, Tušimice, Běšice, Drahonice, Velká Lesná, Tureč, Víska, Zakšov, Ždár a Žebletín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám