Hlavní obsah

Za rozporcování snoubenky dostal britský pedofil doživotní trest

Londýn

Nejméně 25 let stráví za mřížemi Brit Alan Cameron (56), který byl uznán vinným, že zavraždil svoji snoubenku Heather Staceyovou. Její tělo rozporcoval. Soud mu udělil doživotní trest s tím, že nesmí opustit brány věznice dříve než za čtvrtstoletí, uvedla BBC.

Článek

Cameron zavraždil matku čtyř dětí, kterou si měl vzít, mezi 29. listopadem a 11. prosincem 2007. Její tělo nechat hnít v jejím bytě, kam se stahoval hmyz. Od těla se pak pokusil oddělit jednu končetinu po druhé, ale neuspěl. Když se mu to nepovedlo, zohavil její tělo, ze kterého odděloval jednotlivé kusy. Ty pak nacpal do plastikových pytlů a vyhodil. Hlavu se našla v igelitovém pytli u cyklistické stezky na Nový rok 2008.

Cameron se k vraždě nikdy nepřiznal, nakonec ale připustil, že její mrtvé tělo rozporcoval a vyhodil. Dříve tvrdil, že žena je stále naživu. Z jejího účtu vybral během jedenácti měsíců 5 000 liber.

Cameron byl už v roce 1995 odsouzen na 6,5 roku za pedofilii. V devíti případech sexuálně obtěžoval děti. Propuštěn na svobodu byl roce 1999 a byl v rejstříku sexuálních násilníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám