Hlavní obsah

Z bohaté nabídky prohlídek města si vyberou milovníci baroka, genetiky i hřbitovů

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické informační centrum města Brna nabízí širokou škálu prohlídek města s průvodcem. Témat je tolik, že si určitě každý vybere. A pro ty, kteří neumějí česky, jsou připraveny prohlídky v angličtině.

Foto: Jiří Smutný

Vstupenky lze zakoupit například na Zelném trhu 21

Článek

V sobotu 23. dubna se koná prohlídka s názvem Knihkupectví Barvič a Novotný a dívčí škola Vesna, o den později Po stopách Johanna Gregora Mendela (s prohlídkou Mendelova muzea). Poslední dubnová prohlídka se uskuteční v sobotu 30. dubna pod názvem Přemyslovci a moravští Lucemburkové.

V úterý 3. května to bude Náměstí 28. října, v sobotu 7. května Dvory, dvorky, nádvoří, v sobotu 14. května Domovní znamení a pamětní desky, v neděli 15. května Hrnem sošným Brnem, v sobotu 21. května Zajímavosti z Tuřan, v neděli 22. května Brněnské baroko a v sobotu 28. května Ústřední hřbitov.

V sobotu 4. června přijde na řadu téma Brněnské opevnění a v sobotu 11. června Počátky města Brna.

Pro zájemce preferující angličtinu se uskuteční v sobotu 28. května prohlídka Swedish Siege of Brno 1645 a v sobotu 18. června Functionalism in the City Centre.

Začátky jsou vždy ve 14 hodin a vstupenky v ceně 100 korun (zlevněné za 50 korun) lze pořídit v obvyklých předprodejích na Radnické 2, Radnické 8, Zelném trhu 21 a v Mincmistrovském sklepě na Dominikánském náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám