Hlavní obsah

Vzácné zvíře vypadá jako živoucí Pikachu

Novinky, tcs

Ať už jste fanouškem japonského fenoménu Pokémon, nebo ne, jméno Pikachu jste už určitě slyšeli. Magická elektrická myš je symbolem Pokémonů a její podobu zná velice dobře celý svět. Australská veterinární klinika nedávno zveřejnila fotky zvířete, které se Pikachuovi nápadně podobá.

Foto: Profimedia.cz

Pikachu (ilustrační foto)

Článek

Veterinární klinika v Boronii, předměstí Melbourne, se pochlubila vzácným pacientem na svém facebookovém profilu. Fotka se okamžitě stala hitem a internetoví uživatele měli jasno – na fotce je legendární Pikachu z masa a kostí.

Ve skutečnosti se jedná o zvíře jménem kusu liščí, respektive jeho vzácnou zlatou variantu. Žlutooranžové zbarvení vzniká vinou nízké hladiny pigmentu melaninu – podobně jako u albínů. V přírodě jsou k vidění vzácně, zejména proto, že kusu jsou noční tvorové a ti zlatě zbarvení jsou pro predátory dobře viditelnou kořistí.

Foto: Profimedia.cz

Zlatá varianta kusu je v přírodě lákavou kořistí pro noční predátory, zejména sovy.

Zvíře, které se dostalo na kliniku, je zhruba pětiměsíční samička. Byla nalezena u cesty a pravděpodobně spadla z matčiných zad.

Pikachu míří do divočiny

Jak pro server IFLScience uvedl veterinář Stephen Reinisch, Pikachu je jenom internetová přezdívka. Samička jméno nedostane, protože zamíří zpět do divočiny a přílišné pouto s ošetřovateli by to mohlo znesnadnit.

I tak nejde o lehký proces, samička je zatím notně vyděšená a pokud taková bude i nadále, její vypuštění zpět nebude možné. „V takovém případě skončí v útulku pro divoká zvířata, kde bude moci žít dlouhý a spokojený život,“ uvedla veterinární klinika na svých stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Běžně zbarvená samice kusu liščího s mládětem

Kusu liščí jsou vačnatci dosahující délky 35 až 55 centimetrů. Je nejběžnějším vačnatcem Austrálie a obývá zalesněné oblasti nebo okraje měst. Zlaté varianty jsou více k vidění v Tasmánii, kde mají kusu méně přirozených nepřátel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám